Zen-garden 8/6 2017

Sommertur til Zen-garden 8/6 2017


Torsdag den 8. juni 2017 tog 56 deltagere fra BRS af sted i en sprit ny dobbeltdækker bus fra Helsingør turistfart. Bussen satte kursen mod Vedde ved Stenlille.


Vi havde bedt Vor Herre om godt vejr, de sidste dage inden vi skulle af sted. Vi slap for regnen hele dage. Vi kørte til Roskilde og drejede så væk fra motorvejen og kørte igennem den meget smukke natur ned mod Vestsjælland. Vi så Brorfelde observatorium placeret på toppen af en høj bakke og der var masser af skove og søer. Det gik ret hurtigt med at komme til Vedde, så det var ikke nødvendigt med en pause.


Det var en lille by, hvor Zen-garden lå på begge sider af vejen, som gik gennem byen.


Haven ejes af Jørgen og Jacobine Nielsen og det har taget Jørgen Nielsen – ene mand-  27 år at anlægge den. Det var en flad mark på 24.000 m2, som nu er blevet til et bjerglandskab, bygget op af 6000 tons store granitsten. Fra toppen af ”bjergene” løb der vandfald. Derudover så vi de store Koi-karper, som var i 4 damme og vi fik at vide, at der er langt varmtvandsslange i dammene, så karperne kan være ude om vinteren. Det var utrolige store fisk.


Og så blev vi sluppet løs for at se alle blomsterne i hele haven. Vi vidste at der skulle være rododendron i juni måned og der var masser. Nogle havde dog lidt skade af det meget regn og storm, men der var nogen der stod i fuld flor og andre var endnu ikke sprunget ud. Der var mange sorter og der var de flotteste azaleaer.


I juni - juli måned blomstre pæonerne. Her er der 30 sorter. Senere kommer roserne og georginerne. Det vil være et besøg værd.


Vi spiste dejlig smørrebrød kl. 12.00 og herefter havde vi fri ”leg” til resten af haven.


På denne tur havde vi god tid. Det var der mange, der benyttede sig af og brugte tid på at få snakket med tidligere kolleger. Vi kunne godt have brugt lidt sol, for blæsten var kølig, men det vigtigste – vi slap for regnen.


Vi afsluttede besøget i Zen-garden med at drikke kaffe og få Jacobine hjemmebagte kringle. Super lækkert.

Turen hjem gik helt smertefrit og vi landede på Rådhuspladsen kl. 17.00 efter en dejlig dag.