Bustur rundt i Ballerup 16/5 2018

Bustur rundt i Ballerup 16. maj 2018

Onsdag den 16. maj 2018 kl. 10.00 drog 46 glade pensionister på bustur rundt i Ballerup kommune, anført af borgmester Jesper Würtzen. Vi startede fra Rådhuspladsen, hvor Jesper bød velkommen og fortalte, at han ville fortælle om og vise os nye ting i Ballerup, men også fortælle om de fremtidige projekter og planer, som Kommunalbestyrelsen har planlagt og vedtaget.


Først kørte vi til Ballerup Station, som roder voldsomt i forbindelse med ombygning. Jesper fortalte, hvordan der vil komme til at se ud på stationspladsen med bygninger, der bl.a. kommer til at indeholde seniorboliger midt i centrum, og skiltningen for busserne vil blive digitaliseret. Videre ad Linde Allé, hvor der skal bygges boliger på den jord, hvor dommerkontoret skulle have ligget. Alle de store smukke træer skal fældes, og der bliver meget åbent.


Turen gik videre ad Baltorpvej, forbi Ballerup Centret, hvor Jesper oplyste, at der skulle ske noget spændende i løbet af året, men det var foreløbig en hemmelighed.


Første stop var på Telegrafvej bag ved Pederstrup. Så var vi ude at strække ben og gik bagom ind til Ballerup Museum, hvor Jesper fortalte lidt om det smukke område. Vi gik igennem museets område, ud til bussen, der kørte os videre, forbi det nye boligkvarter, på Atlasgrunden, ad Vestbuen ud til Hede- og Magleparken alt i mens Jesper fortalte. Han var meget vidende og velforberedt, så der var mange spændende in-put undervejs.

 

Så gik turen til Superarenaen, hele Idrætsparken rundt, atletikbanerne og træningsbanerne, ad Ballerup Boulevard, som er blevet smallere og ifølge Jesper mere trafiksikker. Forbi Skovlunde Centret, der skal rives ned og genopbygges med boliger og butikker og parkering i kælderen.


Næste stop var ved Rosenhaven og Skovlunde Bypark. Jesper havde håbet, at vi kunne nå at gå en tur der, men desværre havde vi ikke tid til at stå ud. Jesper opfordrede til, at vi en dag skulle gøre et holdt og gå en tur i den smukke Bypark. Rustenborg har Ballerup Kommune købt, og her kommer til at ske en masse.  Så blev det en tur gennem Skovlunde, hvor posthuset var revet ned og der var ved at blive bygget nye boliger. Pladsen ved stationen og hen til det nye center vil blive ombygget, så man går lige ind i centret.


Videre gik turen op omkring hele Lautrup-området. Den smukke hovedbygning på Lautrup er blevet renoveret. Her er der blevet mulighed for at holde koncerter. Forbi DTU, som vil få flere uddannelse til Ballerup, og derfor vil de gerne bygge studieboliger. Her fortalte Jesper om Sømosen og alt den presseomtale, der er i medierne. Jespers historie var anderledes, og han sagde, at Ballerup Kommune aldrig ville ødelægge Sømosen. Spændende projekt. Videre gennem hele Lautruppark, hvor Jesper kendte alle de virksomheder, som lå der.


Frokosttiden nærmede sig. Vi kørte tilbage forbi Egebjerg, af Skovvejen, Ballerup Byvej til Jonstrupvej, forbi Jonstruplejren, som er tom, og hvor Ballerup Kommune kommer til at lave nye tiltag. Frokoststedet var Den gamle Købmandsgård i Jonstrup. Her havde vi en times ophold, og der blev serveret superlækker frokost.

Den sidste bid af turen gik til Måløv, videre ud forbi Novos nye bygninger og til Kildedal, hvor Jesper fortalte om de nye tiltag der. Så retur forbi Måløv Station, hvor der er planer om at bygge nye store karreer, over for Søndergården, videre til Søndergårds arealet, der er blevet meget smukt med søen og kunsten. Også her var der lige opført flere boliger og et nyt fælleshus, som Jesper skulle ud og indvie et par dage efter.


Til slut gik turen tilbage til Rådhuset, hvor Jesper havde indbudt på kaffe og kage. Han nåede lige at få en kop kaffe, og vi nåede at sige tak for en fantastik tur og tak fordi han ville bruge sin kostbare tid på seniorklubben. Så tog Jesper på kommunens pensionistskovtur.


Der var stor tilfredshed blandt deltagerne, som synes, de havde haft en spændende tur.   

                                         

Faktisk er Ballerup Kommune en meget smuk kommune, når den bliver vist frem på sådan en tur, hvor der er en god blanding af parcelhus, socialt boligbyggeri, grønne områder og meget kunst.