Foredrag 24/11 2015

Foredrag 24.11.2015 med Michael Brautsch


”Servicetjek på livet!”

…..hvem har ikke brug for det i livets gang?


I den forbindelse afholdt Ballerup Rådhus Seniorklub et lidt utraditionelt arrangement tirsdag den 24. november i Reeh’s Baghus, hvor sogne- og feltpræst Michael Wagner Brautsch var inviteret til at give BRS-medlemmerne med ægtefæller/ledsagere sine ledetråde i hver enkelt menneskes liv og ageren, det være sig i fortid, nutid og måske fremtid.


Dagens hovedperson er præst ved Frederiksberg Slotskirke, feltpræst ved det danske forsvar og aktuel i DR-programmet ”Gift ved første blik”.


Vi var 75 forventningsfulde tilhørere, der indtog pladserne ved kaffebordene kl. 13.30, og inden Michael Brautschs tog fat på det, der skulle vise sig at blive et engageret og inspirerende foredrag, gik de veloplagte og forventningsfulde BRS’ere ”ombord” i de store lagkager.


Kun afbrudt af en 10 minutters strække-benpause lyttede vi intenst til Michael Brautsch’s vise ord, som absolut ikke havde tendens til at blive nogen prædiken, men dog tanker og råd om mangt og meget i livet - før og nu - som de fleste af os nok kunne nikke genkendende til.


Efter knap halvanden times seriøs underholdning i ordets bedste betydning, hvor han talte om ”det gode liv”, hvor det ikke kommer an på, hvad du får, men hvad du ta’r, og stram op på dine værdier, så sluttede det sublime courseri med omtalen af den australske sygeplejerske og forfatter Bonnie Ware’s teser fra det virkelige liv, hvor hun var tæt på uhelbredlig syge menneskers udsagn, hvor de fem oftest forekommende fortrydelser var:


Jeg ville ønske, at jeg havde haft mod til at leve mit eget liv og ikke et liv, som andre forventede af mig, med andre ord: Vær tro mod dig selv.

Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så hårdt. Vær kræsen omkring din tid, for tid er det vigtigste, som vi har, så brug den rigtigt.

Jeg ville ønske, at jeg havde haft mod til at udtrykke mine følelser. Lær at sige fra og til.

Jeg ville ønske, at jeg havde fastholdt forbindelsen med mine venner.

Jeg ville ønske, at jeg havde evnet at leve lykkeligere, det er i orden at tillade dig at være lykkelig.


Afslutningsvis var der et spontant bifald til Michael, og på vegne af klubben fik Michael en kæmpe tak for indsatsen med ordene ”det er vores håb, at vi har været en inspirerende tilhørerskare”.


Herefter var der lidt reflekteren og eftertanker ved bordene, og jeg fornemmer, at dette arrangement, som var ud over det sædvanlige, blev ganske succesfuldt.


Bestyrelsen takker alle deltagere for en dejlig eftermiddag, og på gensyn meget snart.

Conrad van Acker